De Tweede Jeugd Logo

ONS VERHAAL

Elke dag blijven er in Nederland honderdduizenden broden onverkocht. Zonde, want die broden zijn natuurlijk nog perfect om te gebruiken. Daarom hebben wij het onze missie gemaakt om zoveel mogelijk restbroden te redden. En dat doen we door er nieuwe, heerlijke producten van te maken! 

De Tweede Jeugd is opgericht door chefs en de kwaliteit van onze producten staat voorop. We maken onze tosti’s en toastjes met de hand in eigen keuken, en ook de meeste ingrediënten voor onze tosti’s koken we zelf. We werken samen met de betere zuurdesembakkers, lokale ondernemers en toffe start ups met nieuwe ideeën. Resulterend in de lekkerste crostini en tosti’s die bovenaan eindigden in de grote tostitest van het Parool. 

ons tostimenu

Wij leveren acht verschillende culinaire diepvriestosti’s, bereid met de hand in eigen keuken, belegd met boerenkazen, huisgemaakte ingredienten en het beste zuurdesembrood… Altijd om broodverspilling tegen te gaan, en altijd met de smaak op de eerste plaats.

CLASSIC

Belegen boerderijkaas (v)

Bij een gerecht met weinig ingrediënten, proef je het meteen als de ingrediënten van hoge kwaliteit zijn.  

Zoals al onze andere tosti’s wordt deze klassieker gemaakt op twee dikke plakken restbrood van onze bakkerspartners of op dubbel gebakken brood. Dit is speciaal voor ons ontwikkeld desembrood waarin zeker 30% restbrood is verwerkt. 

De belegen boerderijkaas wordt gemaakt door Melkvee- en Kaasboerderij Schep in Bergambacht. De boerderij houdt eigen koeien en maakt zelf de kaas. De melk die gebruikt wordt is gethermiseerd en vier maanden gerijpt, waardoor zwangere mensen het veilig kunnen eten. Deze kaas vind je ook terug op de Supertosti’s Wild Zwijn, Twee Kazen, Kimchi en Pom.

TWEE KAZEN

Provolone DOP en belegen boerderijkaas (v)

Onze Twee Kazen tosti is een echte allemansvriend. Onze pittige boeren belegen kaas van boerderij Schep wordt gecombineerd met een zachte jonge Provolone D.O.P.. Deze kaas is vol en romig en maakt van de Twee Kazen tosti onze populairste tosti, ook bij de kleintjes valt hij goed in de smaak.

De Twee Kazen is overal goed mee te combineren; een soepje, lekkere sauzen, of gewoon zo uit het vuistje!

De Tweede Jeugd - Twee Kazen

WILD ZWIJN

gerookte ham van wild zwijn met belegen boerderijkaas en huisgemaakte uiencompôte

De ham van wild zwijn komt van onze partner van het eerste uur Wild van Wild. Deze twee broers uit Vinkeveen zijn jager, maar ook uitstekende chefs. De hammen worden eerst gepekeld in de natte pekel en vervolgens gerookt in de rookoven, waarna ze sous-vide gegaard worden. Het resultaat is een supermalse ham, donker van kleur en vol van smaak.

De uiencompote maken we in eigen keuken. We gebruiken rode en witte uien; de rode uien karameliseren sneller en zorgen voor een zoete smaak, terwijl de witte uien zorgen voor een sappige consistentie. De uien worden gebakken in verse knoflookolie, en op smaak gebracht met zeezout, kaneelstokjes en een vleugje gemalen chilipeper.

KIMCHI

Kimchi van Oh Na Mi uit Amsterdam met belegen boerderijkaas (v)

Vanaf het eerste jaar van onze oprichting werken we samen met amsterdamse kimchimaker Oh Na Mi. Ondanks dat onze oprichter sous-chef is geweest in een Koreaans restaurant, besteden we de kimchi graag aan hen uit zodat het fermentatieproces met volle aandacht in een gecontroleerde omgeving kan gebeuren. De kimchi is in tegenstelling tot veel alternatieven helemaal vegetarisch, en bevat naast Chinese kool groente zoals prei, wortel en rettich. De kolen en groentes worden ingesmeerd met een mengsel van chilipeper, gember en mierikswortel en een dag op kamertemperatuur bewaard om het fermentatieproces te starten. Vervolgens heeft de kimchi nog enkele dagen in de koelkast nodig om haar smaak te ontwikkelen, waarna wij ermee aan de slag gaan. Gelukkig hoeft goede kimchi niet uit Korea te komen, want Oh Na Mi maakt haar kimchi op een steenworp afstand van onze locatie! 

Wij gebruiken het meestal binnen een week, maar kimchi is door de aanwezigheid van de vele (goede!) melkzuurbacterien eigenlijk veel langer houdbaar. Bovendien is het supergezond. Het is net als yoghurt probiotisch en daarmee goed voor maag en darm, bevat weinig calorieen en zit vol met vezels, vitaminen, en mineralen als calcium en ijzer.

Pom met Kousenbandchutney

Huisgemaakte Surinaamse pom en pittige kousenbandchutney met belegen boerderijkaas (v)

Pom is een van de nationale gerechten van Suriname gemaakt van de pomtayer wortel. Vaak wordt dit gerecht gemaakt met kip, maar onze versie is vegetarisch (net als alle tosti’s behalve de wild zwijn). Er gaan veel verse groenten in, waaronder rode paprika, uien, tomaat en bleekselderij. De overige smaakmakers zijn sinaasappelsap, sojasaus, tamarindepasta, peterselie, superpittige madame jeanette pepers en een beetje basterdsuiker. Na twee uur garen in de oven heb je die smeuige, zoet-hartige pom met gekarameliseerde bovenlaag waar de Surinamers zo gek op zijn.

 

Omdat de pom een beetje zoetig is, maken we ter aanvulling een frisse kousenbandchutney. Kousenband is een boon die het meeste lijkt op de beter bekende sperzieboon. We maken hem in met witte wijnazijn, uien, knoflook, tomaat en sambal badjak. De chutney zorgt zo voor een lekkere friszure bite.

LINZEN

Huisgemaakte linzenstoof met chipotles, met Wilmersburger classic en verse koriander (vegan)

De linzenstoof is ontstaan als een huisgemaakte versie van veganistisch pittig gehakt. We gebruiken een-op-een groene linzen en kidneybonen als basis. Na het fruiten van de rode ui in knoflookolie voegen we deze toe aan de pan om even mee te bakken en de smaak van de ui en knoflook op te nemen. Vervolgens voegen we tomaat, witte wijnazijn en chipotles toe. Chipotle is steeds bekender wordend Midden-Amerikaans gerecht van gerookte chilipepers, dat zorgt voor pit en diepgang. Wanneer de stoof na een paar uur te hebben geprutteld helemaal afgekoeld is, voegen we een paar handjes vers gesneden koriander toe. Zo blijft de smaak lekker fris en het blad mooi groen.

Rendang

Rendang van Jackfruit door MeetJack met Wilmersburger cheddar (vegan)

Een andere leverancier waar we trots op zijn is het in Haarlem gevestigde Meet Jack. Zij maken voor ons een compleet veganistische rendang van jackfruit. Deze vrucht is vanwege de vlezige structuur een uitstekende vleesvervanger, en vervangt dan ook met verve het rundvlees dat normaal gebruikt wordt voor dit gerecht. Deze rendang wordt gemaakt met kokosmelk, en een indrukwekkende hoeveelheid specerijen. Onder andere verse gember, tamarinde, citroengras, limoenblad en verse koriander worden toegevoegd met als resultaat een geurige stoof met zowel frisse tinten (citroen, limoen) als diepe smaken (soja, tamarinde). De jackfruitboom heeft nauwelijks water nodig en hoe meer vruchten je plukt, hoe meer vruchten de boom zal dragen. Op dit moment wordt meer dan een derde van de jackfruits verspild. De missie van Meet Jack is om deze verspilling tegen te gaan, en als de rendang zo lekker blijft helpen we daar graag aan mee!

KIMCHI

Kimchi van Oh Na Mi uit Amsterdam met belegen boerderijkaas (v)

Vanaf het eerste jaar van onze oprichting werken we samen met amsterdamse kimchimaker Oh Na Mi. Ondanks dat onze oprichter sous-chef is geweest in een Koreaans restaurant, besteden we de kimchi graag aan hen uit zodat het fermentatieproces met volle aandacht in een gecontroleerde omgeving kan gebeuren. De kimchi is in tegenstelling tot veel alternatieven helemaal vegetarisch, en bevat naast Chinese kool groente zoals prei, wortel en rettich. De kolen en groentes worden ingesmeerd met een mengsel van chilipeper, gember en mierikswortel en een dag op kamertemperatuur bewaard om het fermentatieproces te starten. Vervolgens heeft de kimchi nog enkele dagen in de koelkast nodig om haar smaak te ontwikkelen, waarna wij ermee aan de slag gaan. Gelukkig hoeft goede kimchi niet uit Korea te komen, want Oh Na Mi maakt haar kimchi op een steenworp afstand van onze locatie! 

Wij gebruiken het meestal binnen een week, maar kimchi is door de aanwezigheid van de vele (goede!) melkzuurbacterien eigenlijk veel langer houdbaar. Bovendien is het supergezond. Het is net als yoghurt probiotisch en daarmee goed voor maag en darm, bevat weinig calorieen en zit vol met vezels, vitaminen, en mineralen als calcium en ijzer.

Pom met Kousenbandchutney

Huisgemaakte Surinaamse pom en pittige kousenbandchutney met belegen boerderijkaas (v)

Pom is een van de nationale gerechten van Suriname gemaakt van de pomtayer wortel. Vaak wordt dit gerecht gemaakt met kip, maar onze versie is vegetarisch (net als alle tosti’s behalve de wild zwijn). Er gaan veel verse groenten in, waaronder rode paprika, uien, tomaat en bleekselderij. De overige smaakmakers zijn sinaasappelsap, sojasaus, tamarindepasta, peterselie, superpittige madame jeanette pepers en een beetje basterdsuiker. Na twee uur garen in de oven heb je die smeuige, zoet-hartige pom met gekarameliseerde bovenlaag waar de Surinamers zo gek op zijn.

 

Omdat de pom een beetje zoetig is, maken we ter aanvulling een frisse kousenbandchutney. Kousenband is een boon die het meeste lijkt op de beter bekende sperzieboon. We maken hem in met witte wijnazijn, uien, knoflook, tomaat en sambal badjak. De chutney zorgt zo voor een lekkere friszure bite.

CLASSIC

Belegen boerderijkaas (v)

Bij een gerecht met weinig ingrediënten, proef je het meteen als de ingrediënten van hoge kwaliteit zijn.  

Zoals al onze andere tosti’s wordt deze klassieker gemaakt op twee dikke plakken restbrood van onze bakkerspartners of op dubbel gebakken brood. Dit is speciaal voor ons ontwikkeld desembrood waarin zeker 30% restbrood is verwerkt. 

De belegen boerderijkaas wordt gemaakt door Melkvee- en Kaasboerderij Schep in Bergambacht. De boerderij houdt eigen koeien en maakt zelf de kaas. De melk die gebruikt wordt is gethermiseerd en vier maanden gerijpt, waardoor zwangere mensen het veilig kunnen eten. Deze kaas vind je ook terug op de Supertosti’s Wild Zwijn, Twee Kazen, Kimchi en Pom.

TWEE KAZEN

Provolone DOP en belegen boerderijkaas (v)

Onze Twee Kazen tosti is een echte allemansvriend. Onze pittige boeren belegen kaas van boerderij Schep wordt gecombineerd met een zachte jonge Provolone D.O.P.. Deze kaas is vol en romig en maakt van de Twee Kazen tosti onze populairste tosti, ook bij de kleintjes valt hij goed in de smaak.

De Twee Kazen is overal goed mee te combineren; een soepje, lekkere sauzen, of gewoon zo uit het vuistje!

De Tweede Jeugd - Twee Kazen

WILD ZWIJN

gerookte ham van wild zwijn met belegen boerderijkaas en huisgemaakte uiencompôte

De ham van wild zwijn komt van onze partner van het eerste uur Wild van Wild. Deze twee broers uit Vinkeveen zijn jager, maar ook uitstekende chefs. De hammen worden eerst gepekeld in de natte pekel en vervolgens gerookt in de rookoven, waarna ze sous-vide gegaard worden. Het resultaat is een supermalse ham, donker van kleur en vol van smaak.

De uiencompote maken we in eigen keuken. We gebruiken rode en witte uien; de rode uien karameliseren sneller en zorgen voor een zoete smaak, terwijl de witte uien zorgen voor een sappige consistentie. De uien worden gebakken in verse knoflookolie, en op smaak gebracht met zeezout, kaneelstokjes en een vleugje gemalen chilipeper.

Paddenstoel Manchego

Huisgemaakte kruidige paddenstoelenstoof met Manchego DOP en rucola (v)

Onze kruidige paddestoelenragout wordt gemaakt in eigen keuken. We gebruiken champignons van Nederlandse telers, die samen met witte ui worden gebakken in geurige knoflookolie. De ragout wordt op smaak gemaakt met grote hoeveelheden verse peterselie en dragon, en met gedroogd korianderzaad en zwarte peperkorrels. Het malen van de specerijen doen we altijd pas tijdens het koken voor maximaal smaakbehoud. Vroeger ging er nog een plens witte wijn doorheen, maar omwille van de geheelonthouders moet je die er nu los bijbestellen.

De manchego D.O.P. is minimaal 3 maanden gerijpt en de tosti wordt afgemaakt met een handje verse rucola.

LINZEN

Huisgemaakte linzenstoof met chipotles, met Wilmersburger classic en verse koriander (vegan)

De linzenstoof is ontstaan als een huisgemaakte versie van veganistisch pittig gehakt. We gebruiken een-op-een groene linzen en kidneybonen als basis. Na het fruiten van de rode ui in knoflookolie voegen we deze toe aan de pan om even mee te bakken en de smaak van de ui en knoflook op te nemen. Vervolgens voegen we tomaat, witte wijnazijn en chipotles toe. Chipotle is steeds bekender wordend Midden-Amerikaans gerecht van gerookte chilipepers, dat zorgt voor pit en diepgang. Wanneer de stoof na een paar uur te hebben geprutteld helemaal afgekoeld is, voegen we een paar handjes vers gesneden koriander toe. Zo blijft de smaak lekker fris en het blad mooi groen.

Rendang

Rendang van Jackfruit door MeetJack met Wilmersburger cheddar (vegan)

Een andere leverancier waar we trots op zijn is het in Haarlem gevestigde Meet Jack. Zij maken voor ons een compleet veganistische rendang van jackfruit. Deze vrucht is vanwege de vlezige structuur een uitstekende vleesvervanger, en vervangt dan ook met verve het rundvlees dat normaal gebruikt wordt voor dit gerecht. Deze rendang wordt gemaakt met kokosmelk, en een indrukwekkende hoeveelheid specerijen. Onder andere verse gember, tamarinde, citroengras, limoenblad en verse koriander worden toegevoegd met als resultaat een geurige stoof met zowel frisse tinten (citroen, limoen) als diepe smaken (soja, tamarinde). De jackfruitboom heeft nauwelijks water nodig en hoe meer vruchten je plukt, hoe meer vruchten de boom zal dragen. Op dit moment wordt meer dan een derde van de jackfruits verspild. De missie van Meet Jack is om deze verspilling tegen te gaan, en als de rendang zo lekker blijft helpen we daar graag aan mee!

CROSTINI

Crostini zijn gewoon toastjes, maar dan met een chique Italiaans woord. Onze crostini maken wij van de overgebleven zuurdesembroden van BBROOD en van Vessem, een beetje rozemarijnolie, zeezout en zwarte peper. Perfect voor bij de borrel!

croutons

Lekkere croutons zijn moeilijk te vinden, maar zijn vaak onmisbaar in een stevige salade of door de soep. Onze knapperige zuurdesemcroutons bestel je gemakkelijk in de webshop.

hoe zit het met het brood?

Sommige partners leveren zelf brood aan. Dit zijn bakkers die restbrood hebben en daar iets aan willen doen. Wij maken producten van hun restbroden, die deze bakkers weer zelf kunnen aanbieden; cirkeltje rond dus!

Maar niet iedereen heeft brood over. Voor andere klanten gebruiken wij al een tijdje het brood ‘Dubbel Gebakken’. Een zuurdesembrood ontwikkeld met meesterbakker Berndtsen, waar 25% restbrood in verwerkt zit. Als al het brood wat er elke dag overblijft op deze manier verwerkt zou worden, dan hoeft er helemaal geen brood meer verspild te worden!

waar te koop?

Onze producten zijn te vinden op plekken waar duurzaamheid, kwaliteit, gemak en snelheid gecombineerd moeten worden. En waar de bezoekers van de lekkerste tosti’s houden natuurlijk.

bijvoorbeeld

enkele van onze partners

TIP ONS

Ken je een toffe plek waar ze onze tosti’s op de kaart zouden moeten zetten? Laat het ons weten! Als jouw tip leidt tot een nieuwe zakelijke klant krijg je een speciale zending van 24 Supertosti’s thuisgestuurd!